Pojkar Läser

Efter fler och fler alarmerande reportage och forskningsresultat som visar att barn, framför allt pojkar, läser sämre kände barnbibliotekarierna på Värnamo Stadsbibliotek att något borde göras. Likaså har vi observerat att ju äldre pojkarna blir desto mindre är de på biblioteket samt lånar mindre böcker. Påverkar vi inte barnen nu kommer de inte till biblioteken när de växer upp. Samtidigt blev bibliotekets barnbibliotekarier kontaktade av kommunens språk-, läs- och skrivutvecklare som gärna ville starta upp ett projekt inom temat läsning. Det bestämdes att vi tillsammans skulle fokusera på pojkarna i kommunen och så uppkom ”Pojkar Läser”.

Projektet är ett samarbete mellan Värnamo Kommun och Länsbibliotek Jönköping.
Målet med vårt projektet är att försöka vända på trenden att pojkar läser mindre och sämre samt försöka öka fritidsläsningen och läsförståelsen.



måndag 28 april 2014

World Tour, eller i alla fall Värnamo Kommun!


Idag har Thomas Halling varit på besök i fyra klasser! Det är så härligt att se och höra om allt förarbete som alla klasser gjort inför hans besök! Och självklart vad Thomas själv berättar!

Dagen började med morgonbesök i Bredaryd där Thomas träffade en ivrig fyra, därefter begav vi oss mot Forsheda och klass fem som hade förberett sig genom att forska om Thomas samt läsa minst två av hans böcker. Efter det körde vi tillbaka in mot stan där vi avrundade dagen med Rörsstorpsskolans 2C och sist men inte minst Mossleskolans treor!

Imorgon blir det ytterligare fyra klasser, det ska bli spännande att träffa dem!




Bredaryds klass 4:
 
 





Forsheda: 




 
 
 


 Rörsstorpsskolan skyltade glatt med Thomas böcker:




 



 
 
 
 
 
Och sist för denna dagen blev klass 3 på Mossleskolan:

 









 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar