Pojkar Läser

Efter fler och fler alarmerande reportage och forskningsresultat som visar att barn, framför allt pojkar, läser sämre kände barnbibliotekarierna på Värnamo Stadsbibliotek att något borde göras. Likaså har vi observerat att ju äldre pojkarna blir desto mindre är de på biblioteket samt lånar mindre böcker. Påverkar vi inte barnen nu kommer de inte till biblioteken när de växer upp. Samtidigt blev bibliotekets barnbibliotekarier kontaktade av kommunens språk-, läs- och skrivutvecklare som gärna ville starta upp ett projekt inom temat läsning. Det bestämdes att vi tillsammans skulle fokusera på pojkarna i kommunen och så uppkom ”Pojkar Läser”.

Projektet är ett samarbete mellan Värnamo Kommun och Länsbibliotek Jönköping.
Målet med vårt projektet är att försöka vända på trenden att pojkar läser mindre och sämre samt försöka öka fritidsläsningen och läsförståelsen.



onsdag 4 juni 2014

Sommaravslutning


Nu är det juni månad och inte många dagar kvar till skolavslutningen! I måndags hade vi sådan tur med vädret när klass fyra i Bor skulle ha sin avslutning för projektet!

Det känns lite tråkigt att det snart är slut, det har varit väldigt trevligt att få lära känna alla elever och lärare samt att arbeta så nära klassen. Förhoppningsvis är samarbetet och nätverken något som kommer fortsätta till hösten, dock inte som i samma form som i Pojkar Läser men kanske på liknande sätt!

På avslutningen fick klassen leka mångkamp och jag var så uppe i lekarna att jag glömde fotografera! Men efter lekarna tog vi en fikastund med bokutdelning och där finns det bildbevis :)













 
 
 
 





 Hälsar Alexandra i Bor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar