Pojkar Läser

Efter fler och fler alarmerande reportage och forskningsresultat som visar att barn, framför allt pojkar, läser sämre kände barnbibliotekarierna på Värnamo Stadsbibliotek att något borde göras. Likaså har vi observerat att ju äldre pojkarna blir desto mindre är de på biblioteket samt lånar mindre böcker. Påverkar vi inte barnen nu kommer de inte till biblioteken när de växer upp. Samtidigt blev bibliotekets barnbibliotekarier kontaktade av kommunens språk-, läs- och skrivutvecklare som gärna ville starta upp ett projekt inom temat läsning. Det bestämdes att vi tillsammans skulle fokusera på pojkarna i kommunen och så uppkom ”Pojkar Läser”.

Projektet är ett samarbete mellan Värnamo Kommun och Länsbibliotek Jönköping.
Målet med vårt projektet är att försöka vända på trenden att pojkar läser mindre och sämre samt försöka öka fritidsläsningen och läsförståelsen.



måndag 3 november 2014

Dags att knyta ihop säcken

 
 
Nu är det över ett år sedan arbetet ute i fokusklasserna i Pojkar Läser började. Två terminer jobbade vi stenhårt med läsning och olika läsaktiviteter. Det var ett väldigt roligt och intensivt arbete!
 
Nu är alla aktiviteter ute i klasserna avslutade och en rapport håller på att skrivas. Mängder av resultat sammanställs och vi hoppas att rapporten snart finns tillgänglig för er att läsa.
 
Ett stort tack till alla som på något sätt deltagit eller hjälpt till med Pojkar Läser!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar